Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συκοφαντεί τους δημόσιους υπάλληλους η Θ. Φωτίου

Τις απαράδεκτες δημόσιες αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Θ. Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Σμύρνη σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» στο Δημόσιο. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αποφασιστικά μπροστά στο νέο κύμα μέτρων που έρχεται και θα ενταθεί. Να ενισχυθεί η πάλη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, η απόκρουση των νέων μέτρων στα Εργασιακά, το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.
Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου αναφέρει:
«Οι απαράδεκτες δημόσιες αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Φωτίου στη Νέα Σμύρνη, ότι “οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία όντως δεν κάνουν τίποτα …αυτή είναι η εμπειρία μας από το πώς δουλεύουν τα υπουργεία" και ότι στο υπουργείο Εργασίας που μας "ξέρει έναν - έναν, το 15% συνεργάζονται μαζί μας ….το υπόλοιπο 25% (!!!) είναι τα διευθυντικά στελέχη που μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, στέλνουν μόνοι τους εγκυκλίους…έχει στείλει ο διευθυντής μόνος του εγκύκλιο που κόβει το επίδομα", δεν προκαλούν καμία έκπληξη ούτε αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία".
Τις ίδιες συκοφαντικές αναφορές ενάντια στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ακούγαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζει με ιερή ευλάβεια το τρίτο Μνημόνιο, τσεκουρώνει ακόμα παραπέρα τις συντάξεις, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και τις υπηρεσίες του υπουργείου που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο της εργοδοτικής ασυδοσίας, ιδιωτικοποιεί βασικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, έχει το απύθμενο θράσος να μεταθέτει τις ευθύνες για τη βάρβαρη πολιτική της στους υπαλλήλους.
Καθημερινά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι επέλεξε και επιλέχτηκε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των δεσμεύσεων των μνημονίων, των επιταγών του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ. Ότι επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, συνεχίζοντας στην ίδια αντιλαϊκή ρότα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση κατέχει καλύτερα από τις παραδοσιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις την τέχνη της εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού. Η λάσπη ενάντια στους εργαζόμενους αποτέλεσε και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, να σκύψουμε το κεφάλι, να βάλουμε πλάτη στην προώθηση της βάρβαρης πολιτικής.
Ως "Αγωνιστική Συσπείρωση" καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουμε αποφασιστικά μπροστά στο νέο κύμα μέτρων που έρχεται και θα ενταθεί. Να βγούμε στο προσκήνιο επιθετικά για τα συμφέροντά μας, της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που υποφέρει. Να ενισχυθεί η πάλη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, η απόκρουση των νέων μέτρων στα Εργασιακά, το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.
Χρέος όλων μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και δικαιωμάτων μας ενώ στο στόχαστρό μας πρέπει να βάζουμε τους πραγματικούς ενόχους που χειροτερεύουν τις συνθήκες ζωής μας. Είτε αυτοί φορούν μπλε, πράσινα ή ροζ κουστούμια. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς διαχειριστές - εντολοδόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών, που αύριο σίγουρα θα υποστηρίζουν με κλαψουρίσματα ότι τα χθεσινά τους λεγόμενα παρερμηνεύτηκαν από τα μίντια.
Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Υπάρχει άλλος δρόμος! Με το ΠΑΜΕ περνάμε στην αντεπίθεση!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.