Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Εκδήλωση στο Λιτόχωρο για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Με μαζική συμμετοχή έγινε σήμερα στο Λιτόχωρο η εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος.
Στην εκδήλωση μίλησε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας.
Προηγήθηκε πορεία (δείτε εδώ) από την είσοδο της πόλης προς την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου είναι στημένο το μνημείο. Με το πανό στην κορυφή της πορείας να αναγράφει «Ο αγώνας του ΔΣΕ μας εμπνέει - Χρέος μας να διαδώσουμε την αλήθεια και τα διδάγματα στις νεότερες γενιές», πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΕΑΜ ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ»«Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές», «Εργάτες και λαός τώρα συμμαχία, για την ανατροπή και την εξουσία»,  «Αγώνας ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», όπως και συνθήματα για την  κοινωνική ασφάλιση και ενάντια στο «νόμο - λαιμητόμο». 
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της Κατερίνας Κουρίτα, γραμματέα της ΚΟ Λιτοχώρου και μέλους της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ και ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα (δείτε εδώ βίντεο). Μετά την ομιλία έγινε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών από τον Δ. Κουτσούμπα και εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ύμνο της Διεθνούς. (δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.