Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας υπέβαλε την παρακάτω αίτηση (ΑΠ 424/14-11-2012) προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση ώστε να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω διαθεσιμότητας και στον Δήμο Φλώρινας

Η Δημοτική Αρχή φέρει τεράστια ευθύνη καθώς δεν υπάρχει αντεργατική κυβερνητική επιλογή που να μην υλοποίησε η ίδια, με προθυμία. Πρέπει ο κ Δήμαρχος, οι Δημοτικές Παρατάξεις και κάθε σύμβουλος να πάρουν ξεκάθαρη θέση, διότι οι σημερινές απομακρύνσεις από την εργασία είναι μόνο η αρχή.

Η αίτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

Την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας

ΑΙΤΗΣΗ

Κυρία Πρόεδρε,

Η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών, όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013, συνολικά της Τοπικής Διοίκησης, όχι  μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την επιβολή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.
Σε αυτά τα πλαίσια ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και ήδη δρομολογείται η θέση σε διαθεσιμότητα και τελικά η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Ζούμε καταστάσεις ανθρωποφαγίας. Ας μην ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος ότι δήθεν τέτοια μέτρα αφορούν λίγους και αποσκοπούν στην αποκατάσταση του κύρους του Δημοσίου ή την δήθεν αποκατάσταση της αξιοκρατίας. Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον αρκετή πείρα για να καταλάβουν ότι κανείς δεν πρόκειται να γλιτώσει από την αντιλαϊκή λαίλαπα. Είναι θέμα χρόνου οι γενίκευση των απολύσεων σε κάθε κατηγορία υπαλλήλου είτε έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ είτε όχι, ειδικά εφόσον εντός του 2013 ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναθεώρησης του συντάγματος.
Η «διαφωνία» του ΔΣ της ΚΕΔΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό εξαντλείται σε καταγγελίες επί παντός επιστητού, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική του κεφαλαίου που γεννά μεσοπρόθεσμα, μνημόνια και εξαθλίωση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και εξειδικεύεται από την συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών-στελεχών των κομμάτων του Ευρωμονοδρόμου και διευκολύνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν σε νέα πιο βάρβαρα μέτρα: απολύσεις, φορολογική επιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις έργων και υποδομών.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία αντίστασης.

Για τον λόγο αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας αιτείται την άμεση σύγκληση έκτατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει:

Να μην εφαρμόσει ο Δήμος Φλώρινας  την απόφαση της κυβέρνησης. Να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Να μην σταλούν στοιχεία με τους εργαζομένους που η κυβέρνηση θέτει σε διαθεσιμότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δείξουν τώρα την αλληλεγγύη τους. Να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα και στο Π.Α.ΜΕ και να δώσουν την μάχη για να αποτραπεί η πολιτική των μνημονίων διαρκείας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Φλώρινα, 14/11/2012
Ο αιτών σύμβουλος

Βασίλειος Καραντζίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.