Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

MAZIKH ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ


Με θερμοκρασίες κάτω απο τους μηδέν πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα στις 15-12-2010. Δεκάδες απεργοί από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία. Κάποιοι από αυτούς για πρώτη φορά. Δόθηκε αποφασιστική απάντηση σε όσους απεργάζονται τα αντιλαικά σχέδια αλλά και σε όσους καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό, κλεισμένοι σε γραφεία με άλλοθι τον κακό (μας) τον καιρό.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι
αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες
νέοι και νέες,

Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη και ώρα 11 πμ σας καλούμε όλους να συμμετεχουμε αποφασιστικά στην γενική πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Ορθώνουμε το ανάστημά μας και παλεύουμε:
ΕΝΑΝΤΙΑ στα νέα μέτρα ΕΕ-Κυβέρνησης-Τρόικα
ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
ΕΝΑΝΤΙΑ στην εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας
ΕΝΑΝΤΙΑ στις απολύσεις με όργανα τους Δήμους και τον Καλλικράτη
ΕΝΑΝΤΙΑ στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ, που όλα αυτά τα χρόνια προετοιμασαν το έδαφος για την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣEI Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ

Δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου για 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα προκύπτει από τη συμφωνία ΣΕΒ – ΓΣΕΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         
του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ

     Κανένας μισθωτός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα κυβέρνησης – πλουτοκρατίας. Το νομοσχέδιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση, με οδηγό τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, οδηγεί στην κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη δραματική μείωση των ήδη απαράδεκτα χαμηλών μισθών, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Συνεργοί σ’ αυτό το έγκλημα είναι οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.
     Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ικανοποιεί και όλες τις άλλες αξιώσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, που, επιπλέον, απαιτούν παράταση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς πληρωμή υπερωρίες, κατάργηση του πενθήμερου και της κυριακάτικης αργίας. Απαιτούν απόλυτη εξουσία και ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.
     Οι λεγόμενοι όροι και προϋποθέσεις, που υποτίθεται ότι θα εμποδίσουν τη γενικευμένη κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, χρησιμοποιούνται για να κρύψουν την κραυγαλέα βαθιά αντεργατική - αντιδραστική μεταρρύθμιση, η οποία γυρίζει την εργατική τάξη πολλές δεκαετίες πίσω και την καταδικάζει, αυτήν και τα παιδιά της, να ζουν με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία.
     Είναι αισχρό ψέμα, ότι η μείωση μισθών θα εμποδίσει τις απολύσεις και τη γενίκευση της ελαστικής και προσωρινής δουλείας. Όσο και να μειωθούν οι μισθοί, το κλείσιμο μικρών, μεσαίων, ακόμα και σχετικά μεγάλων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί, γιατί αυτό είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της έντασης του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, της ισχυροποίησης των μονοπωλίων στους κλάδους.
     Δρόμος προς τα πίσω για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει πια. Είναι κρίσιμο ζήτημα οι μισθωτοί, όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, και, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά, να απομονώσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεγκλωβιστούν αποφασιστικά και οριστικά από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».
Ταξική πανεργατική – παλλαϊκή αντεπίθεση, οργανωμένη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και στις συνοικίες, για να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια και η πλουτοκρατία, που ευθύνονται γι’ αυτήν. 


Το Γραφείο Τύπου
της Κ.Ε. του ΚΚΕ 
2 – 12 – 2010