Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Για την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Φλώρινας σχετικά με το "χαράτσι της ΔΕΗ"

Επειδή πολλοί φίλοι - ή όχι και τόσο φίλοι - ρωτούν ή ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο θέμα της επιβολής του τέλους ακινήτων μεσώ της ΔΕΗ, δημοσιεύουμε χωρίς κανένα σχόλιο, πέρα από τις υπογραμμίσεις, τις τοποθετήσεις του επικεφαλής και στελέχους της παράταξης της ανεξάρτητης κίνησης. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με τα πλήρη πρακτικά

Ιδού:


"ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Πέρασμα, 30-11-2011
Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στο θέμα που έθεσε ο Β. Καραντζίδης για έκδοση ψηφίσματος ενάντια στο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών γνωστό ως Χαράτσι της ΔΕΗ…
ΑΣΠΡΙΔΗΣ:
«Κυρία Πρόεδρε, εμένα το τέλος ακίνητης περιουσίας, με βρίσκει ιδεολογικά απολύτως σύμφωνο. Απολύτως σύμφωνο και απορώ με την αντίθεση του κ. Καραντζίδη. Δεν ξέρω πως τον εκφράζει ιδεολογικά αυτή η θέση. θεωρώ ότι βρέθηκε ένας τρόπος να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Μέχρι τώρα δεν πλήρωναν οι έχοντες και οι κατέχοντες, πλήρωναν συνήθως οι μισθωτοί, οι με οποιοδήποτε τρόπο μισθωτοί.
 Βέβαια έτσι όπως εισήχθη το τέλος αυτό, δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τεράστιες αδικίες. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μένουν σε τρώγλες ακόμα και πληρώνουν τέλος ακινήτων. Αυτό είναι άδικο. Αν μπορούσε με κάποιο τρόπο να διαφοροποιηθούν ως προς αυτές τις αδικίες και πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, πολύ καλώς τίθεται το τέλος. Δεν είναι χαράτσι κατά την άποψη μου κ. Καραντζίδη, είναι χαράτσι ενάντια στους έχοντες και κατέχοντες. Να βρούμε έναν τρόπο όμως να απαλλάξουμε τις λαϊκές μάζες από αυτό το χαράτσι. Για αυτούς είναι χαράτσι. Αλλά γενικώς να αποσύρουμε ένα μέτρο που το έφερε η κυβέρνηση βεβιασμένα, απολύτως βεβιασμένα, γιατί έπρεπε με κάποιο τρόπο να αποδείξει στην τρόικα, ότι βρίσκει κάποια χρήματα για να πάρει τη δόση, γιατί αν δεν έπαιρνε τη δόση θα είχαμε άλλες συμφορές. Θα είχαμε πρόβλημα μισθοδοσίας πάρα πολλών ανθρώπων, δε θα πληρωνόταν οι μισθοί των εργαζομένων. Εν πάση περιπτώσει, είναι βέβαιο ότι πολύ πρόχειρα εισήχθη αυτό το μέτρο και δεν ξέρω ποια είναι η πρόταση. Τι ακριβώς να κάνουμε; Δηλαδή να αντιδράμε σε οτιδήποτε η όποια κυβέρνηση μελλοντικά, οτιδήποτε μέτρο πάρει για φορολόγηση των ακινήτων, της ακίνητης περιουσίας που σε κάποιες περιπτώσεις είναι τεράστια; Δεν καταλαβαίνω; Το ΚΚΕ έχει αυτή τη θέση κ. Καραντζίδη; Εν πάση περιπτώσει, είναι βέβαιο επαναλαμβάνω, ότι έχουν δημιουργηθεί τεράστιες αδικίες. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση με την οποία να μπορούμε να συμπαραταχθούμε για να αρθούν αυτές οι αδικίες, εγώ θα συμφωνούσα. Αλλά γενικώς να φαίνεται ότι όλοι οι φορείς τοποθετούμαστε αντίθετα σε ένα μέτρο φορολόγησης των ακινήτων, που κατά κύριο λόγο θίγει τους έχοντες και κατέχοντες, εγώ λογικά επιμένω ότι δε με βρίσκει σύμφωνο αυτό το πράγμα».
ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ:
«Εγώ θέλω να κάνω μια παρατήρηση. Ακούγοντας προηγουμένως τον κ. Καραντζίδη, μου κάνει φοβερή εντύπωση δηλαδή αυτό  που γίνεται αυτή τη στιγμή. Αντέκρουσε τις προτάσεις του κ. Ασπρίδη και της κ. Μούσιου, που είχαμε πει να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στο να βρουν το φαγητό της ημέρας στην κυριολεξία και είπε ότι τον ενδιαφέρει το σύνολο τελικά και όχι.. δεν του άρεσε η πρόταση μας τέλος πάντων. Και αυτή τη στιγμή βλέπω ότι κατατίθεται μια πρόταση να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν σπίτι. Συγγνώμη, αλλά θεωρώ ότι αυτοί που έχουν σπίτι, ένα ακίνητο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σε σχέση με κάποιους που δεν έχουν σπίτι, είναι στο ενοίκιο, δεν έχουν δουλειά και δεν έχουν να φάνε. Δεν μπορώ από τη μια να λέμε δεν λυπόμαστε αυτούς που δεν έχουν να φάνε και από την άλλη να λέμε ότι λυπόμαστε αυτούς που έχουν ένα σπίτι. Όπως και να έχει το πράγμα, το σπίτι είναι μια περιουσία. Μια ακίνητη περιουσία.
Ως άνθρωπος μιλάω αυτή τη στιγμή. Και εγώ έχω σπίτι, δεν έχω λεφτά, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, μεγαλώνω τέσσερα παιδιά, αλλά ναι θα πληρώσω το τέλος, Θα το πληρώσω γιατί λαχταρώ επιτέλους η πατρίδα μου να αρχίσει να ανεβαίνει κατά πάνω. Θεωρώ χρέος μου ως πολίτης αυτού του κράτους, του Ελληνικού κράτους,  να πληρώσω άσχετα αν με ενοχλεί, άσχετα αν θα με ζορίσει πάρα πολύ στις άλλες μου υποχρεώσεις. Θα πληρώσω γιατί πρέπει. Οφείλω στην Ελλάδα.  Επίσης, από την άλλη ….(φωνή αποδοκιμασίας από το κοινό, παρέμβαση της Προέδρου για ησυχία) δεν έχουν δουλειά,  περνούνε πολύ άσχημα, να δηλώσουν ποιοι πραγματικά έχουν ανάγκη, δεν έχουν δουλειά . Μπορεί να του έχει κληροδοτηθεί ένα σπίτι και να μην έχουν δουλειά. Σαφώς μην το πληρώσουν το τέλος. Αλλά θα είναι οι εξαιρέσεις αυτές. Όχι για πολιτικούς λόγους ή οποιοσδήποτε δεν πληρώνω. Και πότε θα πάρουμε εμείς φόρα; Να πάμε κατά μπροστά, όχι πίσω; Πότε θα πληρώσει ο καθένας το χρέος που έχει προς την πατρίδα του ; Γιατί ας μη γελιόμαστε στην κατάσταση που είμαστε όλοι χρωστάμε. Όλοι ευθυνόμαστε. Άλλος λίγο, άλλος πολύ!
(φωνή από το κοινό:  -τι είναι αυτά !, -μαζί τα φάγαμε ; -Παγκαλιάδα !)". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.