Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Παρ, 11/12/2015 - 20:57
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ

Τις δυσμενείς επιπτώσεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στις λαϊκές οικογένειες και ιδίως στους πλειστηριασμούς των ακινήτων προς όφελος των τραπεζών, υπογράμμισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη έχει ως εξής:
«Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ), η εφαρμογή του οποίου ξεκινά από 1/1/2016, περιλαμβάνει ποικίλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο και τις τράπεζες, ενώ αφαιρεί δικαιώματα και διαμορφώνει δυσμενείς όρους προσφυγής στην αστική δικαιοσύνη για τα λαϊκά στρώματα που αδυνατούν ήδη να επωμιστούν τα ολοένα και αυξανόμενα κόστη (παράβολα κ.λπ.).

Μεταξύ άλλων, στους πλειστηριασμούς ακινήτων περιορίζονται δραστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών υπέρ των πιστωτικών ιδρυμάτων, δηλαδή των τραπεζών, ενώ καταργείται στην πράξη η απόδειξη με μάρτυρες, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων που διαθέτουν μέσα (μηχανογραφικά συστήματα, προσωπικό κ.ά.) για να ανταποκριθούν στην έγγραφη απόδειξη μέσα σε σύντομες, ανελαστικές προθεσμίες.
Οι αλλαγές στον Κώδικα σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, τα τεράστια κενά στις θέσεις δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και την έλλειψη της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής (αίθουσες, αποθηκευτικοί χώροι κ.ά.) θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν τα λαϊκά στρώματα.
Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδιαμόρφωσε τις αλλαγές στον ΚΠολΔ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, 
- γιατί περιορίζει δραστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στην αναγκαστική εκτέλεση, αλλά και στην εκδίκαση των υποθέσεων, προς όφελος των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων;
- Πώς τοποθετείται στην ανάγκη στελέχωσης των δικαστηρίων με μόνιμο προσωπικό με σταθερές σχέσεις απασχόλησης και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.