Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

 Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (VIDEO - ΦΩΤΟ) - Ενθουσίασαν οι Φλωρινιώτες "3 laloun" την Παρασκευή (backstage video)

Ένα από τα μαζικότερα Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες νέοι πλημμύρισαν το χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, Οι τριήμερες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με την πολιτική ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στην ομιλία του κάλεσε το λαό να χαράξει το δικό του αυτοτελή δρόμο. Να μην μπει κάτω από τη σημαία του κεφαλαίου. Να σηκώσει τη δική του σημαία, που θα γράφει μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εργατική - λαϊκή εξουσία. Σοσιαλισμός. 
Οι εκδηλώσεις την Πέμπτη, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ
Στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, το συγκρότημα της ΚΝΕ παρουσίασε αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι, ακολούθησε συναυλία με το Δημήτρη Νικολούδη «Αφιέρωμα στους ποιητές» και συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου. Στη Λαϊκή Σκηνή ανέβηκαν οι «sevdalim aman», ο πολιτιστικός σύλλογος Κουφαλίων «η Μακεδονία», το «Παραδοσιακό Μεράκι», ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Γιάννης Λίτσιος.
Στη Μαθητική σκηνή το πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα «Tak -J», ακολούθησαν οι AFAZA - ΜΕΓΑΣ, το αφιέρωμα στη Νίνα Σιμόν από το jazz σχήμα της ΚΝΕΓιώργος Αετόπουλος και οι «Imam Baildi». Στο μαθητικό στέκι, παρουσιάστηκε θεατροποιημένο απόσπασμα από το «Ρεπορτάζ κάτω απ' την κρεμάλα» του Ιούλιους Φούτσικ, ενώ και ο Παιδότοπος γέμισε από μικρά πιτσιρίκια. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι συζητήσεις για την ανεργία και τις εξελίξεις σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.


Οι εκδηλώσεις την Παρασκευή, τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε η συζήτηση με θέμα «Φανερές και αθέατες όψεις των αλλαγών στο αστικό πολιτικό σύστημα», με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓτης ΚΕ του ΚΚΕ, στη Λαϊκή Σκηνή.
Τις εκδηλώσεις στην Κεντρική Σκηνή άνοιξαν οι «3LaLoun» και ακολούθησε συναυλία με τηΝατάσα Χρηστίδου, τον Αποστόλη Δημητρακόπουλο και το Βαγγέλη Κόντο. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε  με τον Μίλτο Πασχαλίδη και κλείνει με συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Μελίνα Κανά. Στη Λαϊκή Σκηνή το πρόγραμμα ξεκίνησε με τηνορχήστρα και τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια ακολουθήσε ποντιακό γλέντι από την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και η σκηνή έκλεισε με γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.
Στη Μαθητική Σκηνή πραγματοποιήθηκε συναυλία με τους «Magic de spell», guest Γιάννης Παλαμίδας και στη συνέχεια τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Στο Εργατικό Στέκι πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Τουρισμός – ανάπτυξη για ποιον», με τη συμμετοχή νέων εργαζομένων που βιώνουν τις ανατροπές στις εργασιακές τους σχέσεις.
Στο Μαθητικό στέκι, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μαθητών βρέθηκε η συζήτηση για το μαθητικό κίνημα με θέμα «Δίνουμε ζωή στο σχολείο, κάνουμε τη ζωή σχολείο». Πλήθος κόσμου και τη δεύτερη μέρα στον Παιδότοπο. 
Οι εκδηλώσεις το Σάββατο, τελευταία μέρα του Φεστιβάλ
Από νωρίς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις σε όλες τις σκηνές, ενώ το Φεστιβάλ κορυφώθηκε με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ τουΚΚΕ
Στην Κεντρική σκηνή, παρουσιάστηκε το αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ από τοσυγκρότημα της ΚΝΕ και ακολούθησε συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Στη Λαϊκή σκηνή παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μετεώρωνκαι ακολούθησε γλέντι με τους Μαρία Φραγκούλη, Βασίλη Πρατσινάκη και Νίκο Ταλέα. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Βασίλης Κασούρας.
Στη Μαθητική σκηνή ανέβηκαν μαθητικά συγκροτήματα, οι «KAZOO» και οι «ΜΠΛΕ». Μαζικά αγκαλιάστηκε και το πρόγραμμα του Παιδότοπου.

Την Παρασκευή στην Κεντρική Σκηνή ανέβηκαν οι 3 laloun που πραγματικά ενθουσίασαν για μια ακόμα φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.