Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μια γεύση από το προηγούμενο τέυχος του "ΟΔΗΓΗΤΗ"


Παράλογο;
 Σε ένα πρόσφατο παραλήρημά του στο “Έθνος”, ο άνθρωπος σύμβολο της “αντικειμενικής” δημοσιογραφίας, ο Παντελής Καψής (δεν έχει σχέση αυτός με κόμματα, πολιτικές και τέτοια, μία υπουργική καρεκλίτσα είχε), σε ένα άρθρο που δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του, αναφέρει: «Θα πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην αναγνωρίσει ότι η Ευρώπη είναι μια όαση ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης». Για τους αστούς κοινωνική δικαιοσύνη είναι να πλουτίζουν οι λίγοι, να πεινάνε οι πολλοί, να δουλεύουν 12 και 13 ώρες την ημέρα για μια μπουκιά ψωμί και τα αφεντικά να είναι χορτάτα. Κοινωνική δικαιοσύνη είναι οι 45 εκατ. επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι στις χώρες της ΕΕ σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία (καταλαβαίνετε τι γίνεται πραγματικά). Βέβαια το πώς ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση μπορεί να είναι και κοινωνικά δίκαιο το ξέρει μόνο ο αρθρογράφος και οι του συναφιού του, δεξιοί και αριστεροί διαχειριστές.
Γιατί λέμε ότι το άρθρο δικαιολογεί τον τίτλο του; Γιατί ο τίτλος είναι: «Η επέλαση του παραλόγου», και δεν έχει μπει με διάθεση αυτοσαρκασμού από τον ίδιο.

“Ανωνυμία στο διαδίκτυο”… Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Δεν είναι καινούργιο το ανέκδοτο με την ανωνυμία στο διαδίκτυο και κατ’ επέκταση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως επίσης δεν είναι και λίγοι αυτοί που για παράδειγμα, προκειμένου να “κοροϊδέψουν” το Facebook βάζουν ψεύτικα ονόματα, για να προστατευτούν τάχα από την ανωνυμία που επιφανειακά παρέχει το μέσο, για να μην τα δίνουν “τάχα” όλα στο πιάτο κτλ. Ο παραπάνω συλλογισμός πάντα ήταν ψευδαίσθηση.
Πλέον το Facebook θα ρωτάει τους καταχωρημένους ως φίλους του κατόχου του “χ” λογαριασμού για το αν ο “χ” είναι όντως αυτός που λέει ή όχι. Και μετά από όλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να λένε ότι «το ΚΚΕ βλέπει φαντάσματα για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης»
ΥΓ. Το ότι “η ανωνυμία στο διαδίκτυο” είναι ένα σύντομο ανέκδοτο επιβεβαιώνει και η όλη ιστορία με τη σκοταδιστική δίωξη του “Παστίτσιου” …

Η ισπανική κοροϊδία του… ΘΥΡΙΖΑ (ή ΘΥΡΙΔΑ πιο ισπανικά)
Οι εξελίξεις στην Ισπανία είναι αποκαλυπτικές για το “κυβερνητικό μέλλον” του ΣΥΡΙΖΑ. Προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας είχε αναγορεύσει τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι ως πρότυπο και μέντορά του και λίγο-πολύ έλεγε πως αν μαζέψει τα απαιτούμενα κουκιά για να κάνει κυβέρνηση θα κάνει κι αυτός όσα επαναστατικά κάνει ο Ραχόι.
Να τι έλεγε ακριβώς στην προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα τον Ιούνη: «Αυτές τις μέρες, η Ισπανία πέτυχε τη στήριξή της από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, χωρίς Μνημόνιο. (…) Το όχι στο Μνημόνιο του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία είναι το όχι στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελλάδα.»
Δεν πέρασαν καλά-καλά 3 μήνες και πάρτον τον… Ραχόι. 40 δις ευρώ μέτρα! Ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα “κλαψουρίζει” για τα “δυσβάσταχτα” μέτρα, ξεχνά όμως ότι πανηγύριζε για τη “νίκη” της Ισπανίας, που θα έσωζε το λαό της! Η πλήρης “δικαίωση” του ΣΥΡΙΖΑ!
Αποδεικνύεται πως καμιά διαχείριση, καμιά διαπραγμάτευση μέσα στο σφαγείο της ΕΕ δεν μπορεί να σώσει το λαό. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό, κοροϊδεύει το λαό, έχει πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, είναι με το τσάκισμα του λαού με ή χωρίς Μνημόνια.
Ας στρέψουν το βλέμμα προς την Ισπανία οι εργαζόμενοι, και ας δουν σε πλήρη εφαρμογή το “κυβερνητικό πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ…

Μαθήματα δημοκρατίας …made by EU
Ευκαιρία δεν χάνει η λυκοσυμμαχία της ΕΕ να παρεμβαίνει με εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία, πόσο μάλλον όταν μέσα από αυτά επιδιώκει να φανεί ως  “η καρδιά της δημοκρατίας”!
Έτσι εξηγείται που ξαφνικά θυμήθηκε ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα, και καλεί μαθητές, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Euroscola”, να διαγωνιστούν στην έκθεση με θέμα «η συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αντιμετώπιση του δημοκρατικού ελλείμματος».
Εύκολα όμως θα μπορούσε ένας μαθητής να προβληματιστεί… Πώς η ΕΕ που δήθεν νοιάζεται για τη δημοκρατία, έχει στις κατευθύνσεις της “σχολεία της αγοράς”, όπου δεν αφήνουν τους μαθητές να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, να συζητούν, να αποφασίζουν, να εκλέγουν μαθητικά συμβούλια χωρίς την ανάμειξη διευθυντών, όπου τρομοκρατούν τους μαθητές όταν διεκδικούν και αγωνίζονται;
Για μια “δημοκρατία” νοιάζεται η ΕΕ, για τη δικτατορία των μονοπωλίων. Εδώ που “δημοκρατικά” οι μαθητές μπουκώνονται με ψέματα και αντικομμουνισμό, για να αποδέχονται τη δουλειά μέχρι τον τάφο, την ακριβοπληρωμένη αμάθεια και την ανεργία και “δημοκρατικά” τους τρομοκρατούν όταν σηκώνουν κεφάλι…

Δείτε στην TV
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, κοινωνική ταινία
Σε μια ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, τα κανάλια Mega-Ant1-Alpha παρουσιάζουν φέτος το χειμώνα, την πολυδάπανη συμπαραγωγή “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα” βασισμένη στο γνωστό παραμύθι του Χ.Χ. Άντερσεν. Η υπόθεση μεταφέρεται στη σημερινή Ελλάδα όπου μετά τους νέους φόρους-φωτιά στο πετρέλαιο, χιλιάδες ελληνικές οικογένειες ανάβουν σπίρτα για να ζεσταθούν… Ο ΣΚΑΪ απαντώντας στην πρωτοβουλία των άλλων καναλιών, προχώρησε στη διανομή 3.299 κουτιών σπίρτων αλλά και εναλλακτικών αναπτήρων.

Το CD της Λαγκάρντ …βρέθηκε!
Δεν ήταν usb, δεν ήταν σκληρός δίσκος!
Τα λαγωνικά του “Ο” έκαναν πάλι το θαύμα τους! Κατάφεραν να ξετρυπώσουν το περιβόητο CD που έδωσε η Κ. Λαγκάρντ στο Γ. Παπακωνσταντίνου και σας το παρουσιάζουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα! Όπως αποδείχθηκε βέβαια, το CD δεν είχε μέσα λίστα αλλά… playlist! Πρόκειται για μια επιλογή τραγουδιών που ακούγονται στις συνεδριάσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Οι επιτυχίες που περιέχονται στο CD είναι…
Μου ‘φαγες όλα τα μεροκάματα…
Γκρέμιστα, όλα γκρέμιστα
Πάρτα όλα, πάρτα όλα μισθούς και επιδόματα…
Φοροκαταιγίδα… έσκασε μόλις σε είδα…
Νά ‘χα εκατό ζωές, να σε φορολογώ 1000 φορές…
Ζωγράφισέ μου τα μέτρα και κύκλωσε εκείνα που θα πάρουμε εμείς…
Τα μέτρα περνάνε και κόβουν βαθιά…
Κομμένα πια τα φάρμακα…
Κάτσε και …μέτρα πόσες θυσίες έχω ζητήσει από εσένα (λαέ) εγώ…
Ένα φόρο για σένα, για να θυμάσαι (σιγά να μη θυμάσαι βέβαια τόσοι που είναι)…


Κέντρα ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ Νεοσυλλέκτων
Πέρυσι τα εμβόλια που δεν γίνονταν, φέτος οι λιποθυμίες από την ασιτία. Η κατάσταση μέσα στα Κέντρα Εκπαίδευσης είναι τραγική. Από την Αυλώνα στη Θήβα και από τη Σπάρτη στο Ναύπλιο και το Μεσολόγγι, οι δυσκολίες για τους φαντάρους είναι ανυπολόγιστες. Συνήθως το φαγητό είναι σε κακή ποιότητα και το γάλα δεν φτάνει για όλους τους νεοσύλλεκτους. Δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά μέσα υγιεινής (καθαριστικά, σακούλες, γάντια κλπ) και κινδυνεύει η υγεία των φαντάρων. Η λαϊκή οικογένεια που αντιμετωπίζει την ανεργία, τους φόρους και τα μέτρα δεν μπορεί να στείλει ούτε λίγα ευρώ στο παιδί της.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση κανένας φαντάρος δεν πρέπει να λυγίσει, να επιλέξει τον ατομικό δρόμο, να ψάχνει για “βύσμα” για να βολεύεται εις βάρος των συναδέλφων του. Στην αλληλεγγύη μεταξύ των φαντάρων βρίσκεται η λύση. Στη συλλογική διεκδίκηση, η οποία εκεί που αναπτύσσεται φέρνει αποτελέσματα.
ΥΓ: Πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση για να σωθεί ο μισθός των φαντάρων ελέγχονται ως ανακριβείς ή ως ισοδύναμα;


Πήραν το ίδιο σκονάκι;
Σε άρθρο του μέσα στον προηγούμενο μήνα με τον τίτλο “Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία” γράφει ο ανεκδιήγητος και άρρωστος αντικομμουνιστής Κασιμάτης, στην εφημερίδα “Καθημερινή”: «Η δημοκρατία μπορεί να υπερισχύσει εκείνων που επιβάλλουν τη βία, είτε μαύρη είτε κόκκινη», ενώ παρακάτω ταυτίζει και τα Τάγματα Ασφαλείας που ορκίζονταν στον Χίτλερ, με τον ΕΛΑΣ που ως στρατός του ΕΑΜ, στο οποίο ψυχή και αιμοδότης υπήρξε το ΚΚΕ, πολέμησε ντόπιους και ξένους εχθρούς του λαού.
Την ίδια μέρα στο “Βήμα” σε άρθρο με παρόμοιο τίτλο με το προηγούμενο («Χρυσή ευκαιρία») ο αστός δημοσιολόγος Πρετεντέρης έγραφε: «Μπορεί η Χρυσή Αυγή να αποδειχθεί χρυσή ευκαιρία; Ναι, μπορεί» και λίγο παρακάτω χρέωνε προβοκατόρικα στους απεργούς εργάτες τις δολοφονίες των τριών ανθρώπων στην Marfin τον Μάη του 2010.
Η προσπάθεια της αστικής τάξης να εξισωθεί το δικό της παιδί, ο φασισμός με τον κομμουνισμό βγάζει μάτι. Και σε αυτήν την περίσταση η “Χρυσή Αυγή” προσφέρει τις υπηρεσίες της στο σύστημα. Όσο για την χρονική και θεματική σύμπτωση των άρθρων, λέτε να είναι τυχαίο; Ή μήπως, Πρετεντέρης και Κασιμάτης, “Βήμα και Καθημερινή”, τα μεγάλα πνεύματα εν γένει συναντιούνται;

“Ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους”
Τάδε έφη ο Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να στηρίξει ότι οι απεργίες δεν έχουν αποτελέσματα, και ότι είναι καλύτερο να γίνονται άλλα πράγματα εκτός από απεργίες. Ψάξαμε κι εμείς και βρήκαμε κάτι άλλους τρόπους που κατά καιρούς έχουν αξιοποιήσει οι του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι εργατοπατέρες. Πέρα από τους κοινωνικούς διαλόγους, πέρα από την ανοιχτή απεργοσπασία, πέρα από κάτι διευθυντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχολεία που εμποδίζουν τους μαθητές να κινητοποιηθούν, βρήκαμε και αυτό από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν:
Μπροστά στην προετοιμασία γενικής απεργίας το Φλεβάρη του 2011 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα πρότειναν άλλες μορφές πάλης και όχι απεργία. Και το εφάρμοσαν τελικά. Τι εννοούσαν “άλλες μορφές”; Η ΠΑΣΚΕ πρότεινε να φορέσουν οι εργαζόμενοι μαύρα μπλουζάκια και οι του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να προτείνουν συγκεκριμένο λογότυπο!
Από πού προκύπτει ότι αυτοί αγωνιούν για την αποτελεσματικότητα των αγώνων; Αυτοί που δε θέλουν να αγωνιστούν, που καθοδηγούν την απεργοσπασία και το συμβιβασμό με την κυρίαρχη πολιτική είναι λογικό να λένε ότι οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα. Βάζουν μπροστά την αναποτελεσματικότητα των αγώνων για να κρύψουν ότι είναι πορωμένοι εραστές της συμφιλίωσης με την εργοδοσία…

Μικρές αγγελίες

ΣΕ ΕΙΔΑ

Με ακόμα 3 συνιστώσες σε εστιατόριο στο Κολωνάκι να πίνετε γαλλικό κρασί στις 8 το απόγευμα και να μπουρδολογείς  για τον αντινεοφιλελευθερισμό. Είχατε βρει τους “άλλους τρόπους” αγώνα κόντρα στις …”ξεπερασμένες απεργίες”.

 ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Σύγχρονος δούλος λευκού χρώματος και Έλληνας υπήκοος για δουλειά 14 ώρες τη μέρα με μεροκάματο 18 ευρώ. Εμείς σου βάζουμε τις αλυσίδες προσεκτικά και χειριζόμαστε το μαστίγιο με ακρίβεια. Θα μας βρεις στο: douleia_ftini@xrysh_aygh.gr

 ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Από ένα πρώτο ψάξιμο στις λίστες μας, μας λείπουν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουμε ακόμα συνομιλήσει μαζί τους. Η επιτροπή management του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όσους δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με το νέο τους κόμμα να στείλουν μέιλ στις εξής διευθύνσεις: pasoke_ela@syriza.gr και keni_karekla@aristeri_kyvernisi.gov

 ΣΕ ΧΑΝΩ, ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ

Πού σε χάνω, πού σε βρίσκω όλο φέρνεις βόλτα, βραδινές (και όχι μόνο) περιπολίες… Για σένα γράφτηκε το τραγούδι. Με τον Ράιχενμπαχ σε είδα, με το Στουρνάρα σε είδα, με το Σουλτς σε είδα, με τους εργατοπατέρες σε είδα (σαν άλλος ΓΑΠ). Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, λένε. Ε, ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.