Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

TO ΠΑΜΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ


Μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις τελευταίες μέρες, καταφτάνουν στα ελληνικά νοικοκυριά της χώρας και τα μπιλετάκια της ΔΕΗ με το νέο τέλος των ακινήτων. Εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, και λοιπά λαϊκά στρώματα, η συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία του ελληνικού λαού - καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν ξανά αρκετές εκατοντάδες ευρώ, όπως έχουν ήδη πληρώσει ποικιλοτρόπως το σύνολο της βάρβαρης αντιλαϊκής επιδρομής, του προηγούμενου διαστήματος.
Απέναντι, σε αυτή την οργανωμένη φοροληστεία, ο λαός δεν έχει παρά μια και μόνο επιλογή:Οργανωμένη και μαζική άρνηση πληρωμής των νέων χαρατσιών. 

Οργανωμένη μέσα απο τις γειτονιές, τις λαϊκές επιτροπές, τα εργατικά σωματεία, ακόμα και απο επιτροπές ή συνελεύσεις πολυκατοικιών ... και μάλιστα όπου δεν υπάρχουν να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες απο όλους ώστε να συγκροτηθούν ! Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες αλλά χρειάζεται και αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. Όπως γνωρίζετε η αστική εξουσία, μπορεί και αναποδογυρίζει νόμους και κανόνες, όταν είναι να επιτύχουν τα αντιλαϊκά της μέτρα και μάλιστα το απέδειξαν τις τελευταίες μέρες αλλάζοντας την διαδικασία μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, όπως επίσης πέρασαν τροπολογία ή οποία αναγκάζει την ΔΕΗ να διακόπτει τις παροχές μέσα σε 40 μέρες, αντί για 2 απλήρωτους λογαριασμούς όπως ισχυε μέχρι σήμερα.
 
Η άρνηση πληρωμής αυτών των χαρατσιών δεν είναι μια «τυπική» απόφαση που ο καθένας παίρνει μόνος του αλλά μια ουσιαστική πράξη παρεμπόδισης της βάρβαρης και εξοντωτικής πολιτικής. Πράξη αντίστασης και ανυπακοής, η οποία θα σπάει την τρομοκρατία που καλλιεργεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας. Αλλά είναι, επίσης, και μια πράξη αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.
Πρέπει όλοι μαζί, συγκροτημένα, ανα περιοχή, ανα γειτονιά, ανα συνοικία, ανα συνδικάτο, ανα πολυκατοικία, να κατέβουν στην ΔΕΗ της περιοχής τους και να αρνηθούν επισήμως να πληρώσουν το φόρο των ακινήτων, αλλά όχι το λογαριασμό της ΔΕΗ ! Η ΔΕΗ δεν είναι παράρτημα της εφορίας ή φοροεισπρακτικός μηχανισμός της κεντρικής εξουσίας ΑΛΛΑ ιδιωτική επιχείρηση (σε μεγάλο βαθμό) και δεν μπορεί να έχει διαφυγοντα κέρδη για αυτό το λόγο, πόσο περισσότερο να χάσει καταναλωτές ... Επίσης με όρους κινήματος θα πρέπει να αντιπαλευτεί στην συνέχεια και η όποια προσπάθεια των υπαλλήλων της ΔΕΗ, να κόψουν τις παροχές. Το ΠΑΜΕ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να επανασυνδέσει το ρεύμα σε εκατοντάδες περιπτώσεις εργαζομένων, και αυτό το οφείλει στην οργανωμένη και μαζική δράση του.

ΟΛΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.