Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η μαζικότερη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε απο το ΠΑΜΕ και τους άλλους φορείς που καλούσαν, στην κεντρική πλατεια της Φλώρινας, το πρωί της Κυριακής, 1 Μάη. Χαιρετισμό απήυθηνε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Φλώρινας, Βασίλης Καραντζίδης ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γιώτα Τορλαχίδου, μέλος της διοικησης του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων Φλώρινας που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ.


Μετά τις ομιλίες ακολούθησε μαχητική πορέια στο κέντρο της πόλης


Η επιτυχία της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης δημιουργεί νέα καθήκοντα μπροστά την απεργιακή μάχη της 11η Μάη. Να δουλέψουμε όλοι σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο για να μπει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά


O χαιρετισμός του Βασίλη Καραντζίδη (απομαγνητοφωνημένος): 

Φίλοι και φίλες

Συντρόφισσες και σύντροφοι


Σήμερα είναι η μέρα γιορτής της εργατικής τάξης όλου του κόσμου και συνάμα μέρα απόφασης συνέχισης του αγώνα πάνω στις παρακαταθήκες των πιο ηρωικών στιγμών του εργατικού κινήματος. Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας και ταυτόχρονα υποσχόμαστε ότι θα γίνουμε άξιοι συνεχιστές των αγώνων τους, ακόμα καλύτεροί τους. 

Σύντροφοι
Σήμερα οι εργαζόμενοι δέχονται την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Κατακτήσεις δεκαετιών αφαιρούνται εν μία νυκτί για να μπορέσει να περισωθεί το μεγάλο κεφάλαιο, το ίδιο που δημιούργησε την κρίση.
Στήνουν έναν τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας ώστε άλλοτε να εμφανίζουν την κρίση ως αποτέλεσμα της διαφθοράς (λες και δεν είναι το ίδιο το σύστημά τους που την γεννά και την διατηρεί) άλλοτε ως κρίση χρέους, που θα πρέπει να ρυθμιστεί κατά τον έναν ή άλλο τρόπο (παρουσιάζοντας τις διεξόδους των διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου ως δήθεν φιλολαϊκές λύσεις).
Το πιο εξοργιστικό: Παρουσιάζουν την κρίση ως αποτέλεσμα των δήθεν υψηλών μισθών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, των κοινωνικών παροχών κτλ. Στην πραγματικότητα το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει: το χρέος δημιουργήθηκε από τις προκλητικές φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, από τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων, θα θαλασσοδάνεια, τις ενισχύσεις των τραπεζών που έβγαλαν απίστευτα κέρδη την τελευταία δεκαετία.
Και τώρα που ήρθε η κρίση υπερσυσσώρευσης, προσπαθούν να αναγκάσουν και πάλι τον λαό να πληρώσει την κρίση τους. Σήμερα που υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για απόλαυση του πολιτισμού και της μόρφωσης, για ελεύθερο χρόνο, σήμερα ακριβώς οι εργαζόμένοι καλούνται να ζουν σε όρους και συνθήκες φτώχιας, ανασφάλειας, τρομοκρατίας.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις θα περάσουν και μέσα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Οι Δήμοι αναπαράγουν τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, αυξάνουν και επιβάλουν φόρους και τέλη, υλοποιούν αντιδραστικές ρυθμίσεις σε υγεία και παιδεία. Ετοιμάζονται να φέρουν τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που ανακυκλώνουν την ανεργία, επιδοτούν το κεφάλαιο με δωρεάν εργατική δύναμη, φορτώνουν επιπλέον χρέη δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Δείτε τι έγινε στην περιοχή μας

Το τρένο. Το πρώτο πείραμα μεταφοράς του κόστους στους πολίτες είναι σε εξέλιξη. Καλλιέργησαν αυταπάτες διάφοροι φορείς άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή. Αυτοί πανηγύριζαν ότι την 30η Απριλίου θα λειτουργήσει πάλι το τρένο. Πολλοί αποδέχτηκαν την λογική της αύξησης των εισιτηρίων, της ιδιωτικοποίησης της γραμμής της επιβάρυνσης των πολιτών της Φλώρινας.  Απαιτούμε δημόσιο ΟΣΕ, φτηνό εισιτήριο, επαρκή δρομολόγια, δημόσια χρηματοδότηση

Σχολεία. Λέμε όχι στο λεγόμενο νέο σχολείο της αγοράς, όχι στις συγχωνεύσεις. Δεν γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους αλλά για να δημιουργήσουν σχολεία όπου δεν θα διδάσκονται όλα τα παιδιά τα ίδια πράγματα, σχολεία των ταξικών διαχωρισμών. Σχολεία – επιχειρήσεις.  Ο Δήμος με την τελευταία απόφασή του ουσιαστικά κατεύνασε τις αντιδράσεις, απέκρυψε τον πραγματικό χαρακτήρα των συγχωνεύσεων, έδωσε άλλοθι καλοπιστίας στην κυβερνητική πολιτική

Νοσοκομείο. Επιχειρείται τώρα και η συγχώνευση ή και το κλείσιμο νοσοκομείων. Βγήκαν τα παπαγαλάκια του συστήματος στην γύρα για να το παρουσιάσουν σαν δήθεν σημαντική μεταρρύθμιση. Το  τραγικό περιστατικό της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, μιας εγκύου κοπέλας έδειξε με τον πιο σπαραχτικό τρόπο που οδηγεί η διαρκής υποβάθμιση της υγείας και τι σημαίνει ο νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων και κλινικών που ετοιμάζουν.  Δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή. Να σημάνει ξεσηκωμός. Να μην αφήσουμε αυτά τα σχέδια να περάσουν

Είναι η εποχή που πολλοί θα φορέσουν την προβιά του φίλου του λαού και θα σπείρουν συγχύσεις. Θα παρουσιάζουν ως λύσεις που τελικά εξυπηρετούν το κεφάλαιο ως φιλολαϊκές. Σε περιόδους κρίσεις πάντα εμφανίζονται τέτοιες δυνάμεις. Για να εξαφανιστούν αμέσως μόλις εκτελέσουν την αποστολή τους. Γι αυτό άλλωστε προβάλλονται τόσο έντονα ως δήθεν ριζοσπαστικές από την αστική τάξη και τους μηχανισμούς τους. Δικό μας καθήκον είναι να του ξεσκεπάζουμε στα μάτια των εργαζομένων.
Αυτή η πρωτομαγιά ας αποτελέσει μια νέα αφετηρία αγώνων του λαού μας.
Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, το κάθε τίμιο άνθρωπο ακόμα και αν δεν συμφωνεί ακόμα σε όλα μαζί μας να συμπαραταχθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Να ενώσει τις δικές του δυνάμεις, με αποφασιστικότητα, στο λαϊκό ποτάμι της αντίστασης. Να χτιστεί μια πλατιά συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας που θα βάλει τα θεμέλια της αλλαγής σε επίπεδο εξουσίας.
Δυναμώνουμε την προετοιμασία μας για την απεργιακή μάχη της 11 του μήνα σε κάθε χώρο δουλειάς

Ας καλλιεργούν οι κυρίαρχες τάξεις την απαισιοδοξία και την μοιρολατρία. Ας ενεργοποιούν όποια εφεδρεία διαθέτουν.
Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε. Το δίκιο είναι από την δική μας πλευρά.
Η ταξική πάλη, όπως έκανε πάντα, θα βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.