Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έδωσε στην Φλώρινα μια δύσκολη εκλογική και πολιτική μάχη. Κατάφερε και σημείωσε σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά τόσο σε περιφερειακό όσο και σε δημοτικό επίπεδο.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Φλώρινα, όπως και σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύει ότι ο λαός μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς, να αποτρέψει τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας, να χτίσει λαϊκή συμμαχία για να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πέτυχε για πρώτη φορά την εκλογή συμβούλων τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας και σε τοπικές κοινότητες

Ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Φλώρινας. Θεωρούμε ότι συνέβαλαν αποφασιστικά σ' αυτό το θετικό πολιτικό μήνυμα που περικλείει η εκλογική μάχη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και χαιρετίζουμε όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν για πρώτη φορά ψήφο στα ψηφοδέλτια μας, αναμετρήθηκαν και άντεξαν τα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς και τα καμουφλαρισμένα διπλά και τριπλά ψηφοδέλτια. Η σημαντική αύξηση των ψήφων μάς γεμίζει νέες ευθύνες, υποχρεώσεις. Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών, που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως διατηρούν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν αυτό που πραγματικά θέλουν, στον α’ και β’ γύρο και κανείς να μη μπορεί να τους αναγκάσει για το αντίθετο. Άλλοι προσέβαλλαν συστηματικά την συνείδηση των δημοτών καθ’ όλη την εκλογική περίοδο. Αυτό λέμε και τώρα. Να ψηφίσουν με γνώμονα της ανάγκες και προβλήματά τους και να απεγκλωβιστούν από ψευτοδιλήμματα, να προστατέψουν τον εαυτό τους από τα μέτρα που έρχονται. Στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών συνιστούμε σε όλους τους πολίτες – ακόμα και αυτούς που δεν μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο - να ψηφίσουν με τα ίδια κριτήρια που θέσαμε όπως και την περασμένη Κυριακή.  Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν, δεν μπορούν να γίνουν καλύτεροι, είναι συνυπεύθυνοι. Οι πολίτες θα πρέπει να καταψηφίσουν και να καταδικάσουν τα δύο κόμματα που ευθύνονται για την πολιτική που μόνο δεινά συσσωρεύει σε βάρος του λαού, καθώς και τους εκφραστές και τα ψηφοδέλτιά τους σε τοπικό επίπεδο, ψηφίζοντας άκυρο, λευκό ή με όποιον τρόπο θεωρούν κατάλληλο.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ να αναλάβουν άμεσα δράση στο πλευρό του λαού, υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, σε συνεργασία με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στον τόπο δουλειάς και κατοικίας.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια αντίστασης ενάντια σε Τρόικα – Κυβέρνηση- ΛΑΟΣ αλλά και ΝΔ  και στα σχέδια τους ενάντια στον λαό και τους εργαζόμενους. Στην Φλώρινα, την Δευτέρα, 15-11-2010 (ημέρα άφιξης της τρόικα στην Ελλάδα για να ζητήσει νέα μέτρα) και ώρα 18:30 στην κεντρική πλατεία να κάνουμε την αγανάχτηση δύναμη.  

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.